Galleriet

Mina bilder är en form av collage. Jag har massor av bilder i mitt eget arkiv. Privata och från mitt yrkesliv. Många från min verksamhet som ad i reklambranschen. Och så hittar jag bilder nuförtiden i alla möjliga medier och på konstiga ställen. Som fri konstnär tar man sig friheter. Sen tar jag in bilderna i min dator och hanterar dem, klipper och klistrar, i Photoshop och färg och pensel, papper och sax. Som med sax och björnklister som när man var liten. Men det doftar inte som Björnklister! När jag kommit en bit med min bild lägger jag den inom en ram och jobbar vidare i 3D. Alltså jag kan klistra på riktiga saker, en peng, en dekal, ett örhänge. I nedre delen samlar jag ihop de värsta resterna efter vår fossila framfart. Skrotade bilar. Jag har samlat på mig ett antal leksaksbilar i plast och metall. Krossar dem lite extra, precis som på en riktig skrotfirma, buntar ihop dem och gjuter in dem i riktig hållbar polyester. Så jag bevarar dem ytterligare några tusen år! Den symboliska tanken är att bilarna ska återgå till fossilstadiet. Alltså tillbaka till sten, kol och olja, så att vi efter några miljarder år kan pumpa upp dem igen i form av olja och starta om fossilkarusellen. Eller har vi lärt oss något under den här tiden?

Motiven handlar ofta om någon ikonisk händelse eller plats eller företeelse som vi känner igen från vårt eget fossila liv på jorden. Den fossila oljan som gett oss billig energi och möjlighet att bygga upp det välfärdssamhälle vi dagligen hyllar och njuter av. Så håll tillgodo och se och kom ihåg. Kanske du såg filmen Bullitt med Steve McQueen och filmvärldens häftigaste biljaktsscen. Den hade inte kunnat åstadkommas utan billig olja och bensin. Eller Easy Rider med Peter Fonda och Dennis Hopper. Inte en meter med motorcykeln utan bensin i tanken. Och vingarna som bar nästan ända upp till himlen innan de rasade precis som för Ikaros. Ni vet han som skulle flyga till solen. Eller 9/11, utan soppa i tanken på flygplanen, hade tornen stått kvar.

Jag lägger till nya bilder i nedre delen av Galleriet, så skrolla vidare.

Här är min färg- och verktygslåda. Plast, photoshoppade bilder och leksaksbilar.
Sommaren 2018 blev det en stor leksaksbåt till barnen. Två gamla surfingbrädor blev en fin roddbåt. Och på slutet av sommaren blev det en liten vernissage.

De flesta bilderna är i storlek 30 x 70 cm. Alla bilder är till salu.NOOOOIL I, ”Första svekdebatten”
Jesus och apostlarna, oljepipelines, krossade, nedsmälta fossila fordon, bilar.
Mått: 31 x 47 cm

Berlinmuren, som under perioden 13 augusti 1961 till 9 november 1989 åtskilde Väst- och Östberlin. Den 19-årige gränsvakten Hans Conrad Schumann tog chansen och hoppade över gränsen vid Bernauer Strasse den 15 augusti 1961 och blev ikonisk. Bilden på soldaten är tagen av Peter Liebing/Ullstein bild/IBL ©

Och hur är framkomligheten idag? Bygger vi nya murar?

Caroline Dechamby, Crans-Montana, målar in sig själv i sina målningar, ofta med inspiration av kända konstnärer, som Mondrian på byxorna här. Oljespill och krossade bilar har hon aldrig målat.

Två ikoner inom var sin bransch.

Bensinpumpen, ”samling vid pumpen…” som det står i en visa, är väl ändå en av mänsklighetens mesta totempålar.

Matterhorn, 4478 m ö h, bestegs första gången 14 juli 1865 av Edward Whymper. Kanske världens mest fotograferade berg.