Köra elbil

Sedan sommaren 2015 kör vi elbil. Inga avgaser. Inga störande ljud. Lätt och roligt att köra. Billigt! Elen kostar runt 1.50/mil.

Här i garaget kopplar jag in bilen på laddning varje gång jag ställer in den. Sedan är den alltid fulladdad nästa gång jag ska ut och köra. “Räckviddsångest” finns inte hos oss som har elbil.
– Jag tycker det är precis lika roligt och enkelt, både att köra och att ladda. Säger Gillan.

Sedan 2011 har jag jobbat med elbilar. Då kom jag med i kretsen kring en verksamhet i Hammarby Sjöstad, med visionen om ett fossilfritt samhälle. Det var förr- förre finansminister Allan Larsson som hade samlat ett antal sjöstadsbor kring köksbordet för att diskutera hur man kunde nå de miljömål man satte upp när man planerade för nya stadsdelen Hammarby Sjöstad i mitten av 1990-talet. Allan tyckte inte allt blivit så bra som planerarna tänkt sig plus att diskussionerna på allvar började handla om hela jordens klimat. Inte bara i sjösta´n. Kolla http://hammarbysjostad20.se/

Vill du veta mer om elbilar, gå in på laddahemma.se, där hittar du det mesta om både bilar och framför allt laddningen. Hur enkelt det är. Bara att sätta kontakten i väggen och låta tekniken sköta resten. Sen kör du fossilfritt, bra för nattsömnen. Och barnbarnen blir imponerade.

Eller; att ladda bilen är lika enkelt som att ladda mobilen!

laddahemma.se

Nya generationen. Heja Greta!

Med en handtextad skylt under armen reser Greta Thunberg ut i världen med sitt enkla budskap. “Det är dags att göra uppror.”